Galda spēles

Interešu izglītības skolotāja Evita Kapče

Galda spēle visbiežāk notiek vismaz 2 cilvēkiem sacenšoties un pārvietojot spēles kauliņus pa galda spēles virsmu. Galda spēles uzvaras pamatā var būt prasme un stratēģija kā piemēram šahā, vai arī nejaušība un veiksme kā Cirkā. Lielākā daļa galda spēļu satur nejaušības elementus, kas padara spēles procesu aizraujošu.

Galda spēles mērķis ir gūt virsroku vai uzvarēt pārējos spēlētājus. Spēlētāji parasti sacenšas viens pret otru, bet spēlēs, kurās ir nepieciešams tikai viens spēlētājs, spēlētājs sacenšas ar pašu spēli.

Galda spēles ir ļoti dažādas, un nav viena vienota galda spēļu iedalījuma. Galda spēlēs var būt attēlotas konkrētas dzīves situācijas, kuras var dot mācību rīkoties attiecīgajai situācijai, taču ir spēles, kurās nemaz nav sižeta, bet uzsvars ir uz stratēģiju un domāšanu.

Tāpat arī atšķiras galda spēļu sarežģītība, dažām spēlēm noteikumi ir ļoti viegli, kamēr dažas spēles satur ļoti sarežģītus un kompleksus spēles elementus, kas attīsta stratēģisko domāšanu.

Galda spēļu pulciņā tiek aicināti tie, kas vēlas ne tikai lietderīgi un aizraujoši pavadīt brīvo laiku, bet arī apgūt dažādas jaunas spēles, piedalīties spēļu turnīros, attīstīt stratēģisko domāšanu un sīko motoriku, kā arī iegūt jaunus draugus.

Nodarbības notiek vecuma grupās:

  • 5 – 7 gadi
  • 7 – 16 gadi

Sazinies ar pulciņa skolotāju un piesakies nodarbībām:
E. Kapče – e-pasts: ekapce@edu.riga.lv, Tālr.: 29 541 866

Scroll to Top