Nāc un piedalies mūsu pulciņos

Jauno, 2024./2025. mācību gadu, esam uzsākuši ar vērienīgu interešu izglītības pasākumu “Nāc un piedalies” – Jugla-tā daļa manas Rīgas, kas Centra pagalmā 4.septembrī pulcēja daudz apmeklētāju.

Pasākuma laikā no 16.00 līdz 19.00 bērni un vecāki, interesenti iepazinās ar interešu izglītības pulciņu skolotājiem, izzināja, pētīja piedāvātās programmas, pieteicās pulciņos,  piedalījās radošajās darbnīcās, sportoja, spēlējās un izbaudīja Lego piepūšamās atrakcijas piedāvājumu!

Radošo darbnīcu piedāvājums bija bagātīgs! Apgleznot sagatavotās keramikas kukainīšu figūriņas piedāvāja keramikas skolotājas Ilze un Vineta, ”uzvirpot” dažādus, neparastus krāsu apļus uz podnieku virpas varēja keramikas skolotājas Leldes vadībā! Vizuālās mākslas skolotāja Gunta ar padomu palīdzēja izrotāt putna figūriņas, savukārt pulciņa “Palete” vizuālās mākslas skolotāja Baiba aicināja uzzīmēt sev grāmatzīmi, papildinot krāsas pilienus. Šūšanas pulciņa “Ātrā adatiņa” skolotāja Liena piedāvāja sēsties pie šujmašīnas un pamēģināt nošūt kādu vīli! Daudziem bērniem tas bija īsts notikums!

Skolotāja Svetlana aicināja uz šaušanas pulciņa nodarbībām, savukārt, jaunā pulciņa šautriņmešana,  skolotājas Ievas uzraudzībā varēja šautriņu izmest un, ja laimējas, trāpīt mērķī!

Liela interese bija par latviešu valodas pulciņu, ko vada skolotāja Aiga, par mūzikas pulciņu, galda spēlēm ko vada skolotāja Evita.

Interesanta darbnīca bija skolotājas Daces pulciņam “Dabai draudzīgs”. Pulciņu datorgrafikas pamati un animācija skolotāja Aina datorā demonstrēja audzēkņu veidotās animācijas, kā arī piedāvāja izgatavot kustīgu figūriņu, kā animācijā!

Jaunus dalībniekus aicināja pulciņi: ”Čaklie pirkstiņi”, “Stikliņi”, “Ādiņas”, “Rotas”, ”Zīmulīši”, “Datordizains”, sporta aerobika, sporta dejas.

Varēja apmeklēt  trases automodelisma trasi, izdevība bija ieskatīties Centra Minimotomuzejā, kur interesantus uzrunāja muzeja vadītājs Ojārs.

Pasākumu papildināja iespēja uztaisīt piemiņas foto rudenīgajā fotorāmī, kā arī aktivitātes Lego piepūšamajā atrakcijā, kurai liela uzmanība bija no mazajiem apmeklētājiem.

Moto tehnikas izstādi sarīkoja spīdveja un moto – inženierzinības pulciņu dalībnieki, kuri piedāvāja arī uzsēsties uz  mocīša un parūcināt to.

Svētki bija izdevušies! Centra pagalmā valdīja kustība, rosība, čalas un krāsainība! Laiks bija īpaši labs – tā bija karstākā septembra diena, ne tikai laikapstākļu ziņā, bet arī atmosfērā, kas valdīja pasākumā.

Paldies dalībniekiem un apmeklētājiem!

Aicinām bērnus, pusaudžus, jauniešus, vecākus, citus interesentus iepazīties  ar Rīgas bērnu un jauniešu centra “Auseklis” www.ikauseklis.lv interešu izglītības programmu daudzveidību, un sekot par iespējām mūsu Centrā lietderīgi, prasmīgi, saturīgi pavadīt brīvo laiku un apmeklēt dažādus pasākumus!

Aicinām – atnāc, izpēti, izmēģini un realizē savu ieceri!

Scroll to Top